Miksi vaihtaisin luonnonkosmetiikkaan?

Tuotekulutuksen järkeistäminen, kemikaalikuorman vähentäminen, eettisyys ja ekologisuus. Toisaalta myös säästäminen kosmetiikkaostoissa ja oman ihon hoitaminen hellävaraisilla, luonnollisilla tuotteilla. Siinä muutama järkisyy. Ja kysymys ehkä kuuluukin: miksi en vaihtaisi? Edes osittain?

045.JPG

Lähtökohtaisesti jokainen meistä haluaa löytää itselleen sopivia kosmetiikkatuotteita, joiden käyttö on mielekästä ja jotka soveltuvat oman ihotyypin hoitoon. Kun on löytänyt hyvän tuotteen, on sitä vaikeaa lähteä vaihtamaan toiseen. Mutta jos löytyisikin vielä parempi vaihtoehto?

036pieni.jpg

Luonnonkosmetiikka-ala kasvoi viimekin vuonna hurjia prosentteja. Kuluttajat ovat päivä päivältä kiinnostuneempia omien kulutustottumusten arvioinnista ja siirtymisestä ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin. Mikromuovit ovat nousseet olleet yksi konkreettisimmista asioista, jotka ovat ekologisuuden nimissä nousseet esille viime aikoina medioissa. “Mikromuovit ovat alle 5 mm kokoisia biohajoamattomia kappaleita, joita hyödynnetään synteettisessä kosmetiikassa erityisesti poishuuhdeltavissa kuorintatuotteissa sekä hygieniatuotteissa esimerkiksi hammastahnojen hankaavina ainesosina. Pienen kokonsa vuoksi ne ovat haasteellisia suodattaa pois vedestä jätevesilaitoksissa. Mikromuovit kertyvät lopulta vesistöihin kalojen ja muiden eliöiden ravinnoksi ja voivat päätyä ruokaketjun kautta takaisin ihmisen ravintoon. Mikromuovien kerryttyä vesistöihin on niiden poissaaminen lähes mahdotonta. Vesistöihin kerryttyään mikromuovit hajoavat entistä pienemmiksi, jolloin niiden seulominen pois vaikeutuu ennestään. Mikromuovit ovat vesistöihin kertyessään myös huomattava ympäristöhaitta.” (Lähde: Pro Luonnonkosmetiikka ry.). Sillä, mitä aineita päivittäisten pesuhetkiemme aikana vesistöihin ajautuu, on siis suuri merkitys.

030.JPG

Kun päivittäisessä käytössä oleva kosmetiikkatuote on riittoisa ja sisältää suurimmalta osin hoitavia raaka-aineita, eikä turhia lisäaineita, huomaat sen kestävän käytössä pidempään, koska pienempi määrä tuotetta riittää hoitamaan tehtävänsä. Kosmetiikkaostoksilla ei siis tarvitse ravata jatkuvasti. Luonnonkosmetiikkalan kasvaessa ilmestyy markkinoille jatkuvasti uusia brändejä, joita on myös nykyisin monessa eri hintakategorissa. Laadukkaan luonnonkosmetiikkatuotteen ei tarvitse olla mahdottoman kallis.

Kamppailin itse vuosia sitten iho-ongelmien kanssa, joista ihon kuivuminen oli suurin haaste. Huomasin olevani todella yliherkkä joillekin synteettisille säilöntä / lisäaineille tai niiden yhdistelmille ja ihoni voi todella huonosti syys -ja talvikausina. Nyt, 7 vuotta luonnonkosmetiikkaa käyttäneenä voin sanoa ihoni voivan erittäin hyvin ja kuivuusongelmat ovat kadonneet lähes täysin. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että siinä missä synteettinen kosmetiikka aiheutti minulle ihon kuivumista ja yliherkkyyksiä, voi luonnonkosmetiikka tehdä saman. Kaikki ei sovi kaikille ja siksi onkin ihanaa, että on mistä valita.

Jos kiinnostuit, käy tutustumassa tuotevalikoimaamme ja kerro meille mitä tykkäsit luonnonkosmetiikkatuotteistamme!

Oleko uusi asiakas? Saat ensimäisestä verkkokauppaostosta - 10 % kun käytät etukoodia BUTIKNEW.

Katja