Ikääntyminen näkyy kaulalla ja dekolteella – 5 helppoa ihonhoitovinkkiä

Kun ikää on mittarissa yli 35 vuotta, alkaa lähes päivittäin kiinnittämään huomiota kropassa ja ihossa tapahtuviin muutoksiin. Viimeisin huomioni on kiinnittynyt dekolteen ja kaulan iholle. Koska ihoni on kuiva, näkyy se myös dekolteen ja kaulan alueella helposti. Sinne muodostuu pieni tukkeumia ja ihon koostumus alkaa menettämään elastisuuttaan. Olen nyt muutaman viikon ajan hoitanut kaulan ja dekolteen ihoa päivittäin ja täytyy sanoa, että eroa on todella havaittavissa!

the butik

Puhdistus

Olen jo aikaisemminkin puhdistanut Misellivedellä aamuin ja illoin kaulan sekä dekolteen alueen mutta nyt olen laajentanut puhdistusaluetta myös niskaan ja solisluihin ulottuville ihoalueille. Puhdistus on ensisijaisen tärkeää, joten ota se päivittäiseksi rutiiniksi. Naturado Misellivesi paitsi puhdistaa tehokkaasti iholle kertyneen lian, se myös sisältää kasviperäistä hyaluronihappoa, joka sitoo kosteutta ihoon ja parantaa siten ihon elastisuutta.

Kosteutus

the butik

Ruusuvesi! Aivan ehdoton tuote kaulan ja dekolteen kosteutukseen. Kaikessa helppoudessaan suihkutan ruusuvettä suoraan kasvoille + kaulalle ja dekolteelle Misellivedellä puhdistuksen jälkeen. Teen tämän aamuin ja illoin. Sillä aikaa kun suurin osa vedestä imeytyy ihoon, voi hoitaa vaikkapa hampaiden pesun. Ruusuveden käyttö on todella parantanut ihoni kosteustasapainoa. Olen huomannut sen silmämääräisesti ihon koostumuksessa sekä mm. siinä, että kuivuuden aiheuttamat tukkeumat ovat vähentyneet. Suihkautus ruusuvettä kasvoille tuo myös ihanan aloituksen päivälle!

Voiteet, seerumit ja öljyt

Kun levität kasvoillesi kosteusvoidetta, seerumia tai kasviöljyjä, laita niitä myös kaulalle ja dekolteelle. Kaulan iho on ohutta ja siksi ikääntymisen aiheuttamat muutokset näkyvät siinä helposti. Jos voiteen tai öljyjen käyttö päivällä tuntuu hankalalta, ota rutiiniksi hoitaa kaulan ja dekolteen ihoa nukkumaan mennessä. Rasvahappopitoinen Arganöljy, Rosalia Absolu Anti – Age seerumi ja samaisen sarjan täyteläinen yövoide ovat täydellisiä tuotteita tähän tarkoitukseen.

Kuori ja käytä naamioita

Kun teet kasvokuorinnan ja naamion ihollesi, käytä samoja tuotteita myös kaulalle ja dekolteelle. Levitä rohkeasti esim. Rosalia sarjan kirkastavaa kasvonaamiota laajemmalle aluelle ja anna ihollesi näin tehohoitoa viikoittain. Les Poulettes sarjan Age Defying kangaskasvonaamion voi myös levittää loppuvaiheessa kaulalle ja dekolteelle.

Jumppaa ja venyttele!

Nipistele ihoa parantaaksesi sen pintaverenkiertoa, venyttele kaulaa ja tee kasvoille jumppaliikkeitä. Anna -lehti tarjoilee täällä täsmävinkit mm. kaulan alueen jumppaamiseen.

Ja kuten muussakin ihonhoidossa: muistathan suojata ihosi riittävällä aurinkosuojalla ja huolehtia veden juonnista.

Kaunista ja toivottavasti myös kesäisen lämmintä viikkoa toivottelee,

Katja