Kuinka hoidan rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa?

FullSizeRender.jpg

Suuri osa blogipostauksista ja markkinoinnista on suunnattu kuivan ihon hoitoon liittyen mutta saamme jatkuvasti kyselyitä myös rasvoittuvan ihon hoidosta. Poimimme nyt yksinkertaisia hoito – ja tuotevinkkejä ja ne tulevat tässä!

Pinnalta kuiva mutta päivän mittaan kuitenkin rasvoittuva ja kiiltelevä, kuulostaako tutulta? Iholla esiintyy myös epäpuhtauksia ja näppyjä, jotka ärsyttävät ja niitä tekisi mieli puristella (ÄLÄ tee sitä!).  Rasvoittuvan ihon hoidossa avainsana on puhdistus. Usein juuri rasvoittuvuudesta johtuen käytetään liian peseviä ja voimakkaita puhdistusaineita, jotka kuivattavat ja vahingoittavat ihon pinnalla olevaa hydrolipidikalvoa. Iho reagoi liian voimakkaaseen pesuun lisäätyneellä talintuotannolla. Pese kasvosi sen sijaan esimerkiksi hellävaraisella puhdistusmaidolla tai öljyputsarilla.

Aamupuhdistuksen voi hoitaa kätevästi misellivedellä tai kasvovedellä. Kasvoveden runsas käyttö on muutoinkin erittäin suositeltavaa. Rasvoittuvalle iholle soveltuvia kukkaisvesiä ovat mm. Hamamelis, Laventeli ja Minttu.

Savet puhdistavat ihoa ja luovuttavat samalla ravinteita. Vihreän saven käyttöä suositellaan seka -ja rasvoittuvalle iholle, valkoinen Kaoliini savi on hellävaraisempi ja soveltuu näin ihon kuivien ja herkempien osioiden hoitoon. The Butikin valikoimassa olevista savijauheista voi sekoittaa naamion ja laittaa sen vaikuttamaan iholle n. 10 minuutin ajaksi. Voit kokeilla myös Naturado sarjan valmista Vihreä savi & aloevera naamiota. Seka -ja rasvoittuvalle iholle soveltuvia kasvonaamioita ovat myös Rosalia kirkastava kasvonaamio sekä Les Poulettes sarjan suojaa antava Detox kangaskasvonaamio ja Revitalizing & Boosting naamio.

IMG_8780.JPG

Rasvoittuvan ihon kosteusvoide ei saa olla liian paksu mutta sen tulee sisältää riittävästi hoitavia raaka-aineita. Fluidimaiset ohuet voiteet soveltuvat hyvin rasvoittuvalle iholle ja tiesitkö, että sheavoi soveltuu rasvaisuudestaan huolimatta rasvoittuvalle iholle, koska se ei tuki ihohuokosia? Eli voit hyvin valita kasvovoiteen joka sisältää shea -eli karitevoita. Kasviöljyistä mm. Jojoba on ihoa kosteuttava ja samalla sillä on ihon omia toimintoja ja talin tuotantoa balanseeraava vaikutus. Voit laittaa Jojobaöljyä pari tippaa kosteusvoiteen joukkoon tai iholle sellaisenaan seerumin jälkeen.

Entä sitten ne näpyt ja finnit? Kuten aluksi jo tulikin mainittua, niiden puristelu on kiellettyä. Täsmätuotteista Naturadon kasvovesi epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle soveltuu käytettäväksi mm. finnialueiden puhdistukseen. Tuote on voimakas, joten sen käyttöä tulee hillitä ja laittaa vanulapulla vain epäpuhtaimmille alueille. Murumuru sarjan Sinkkivoide hoitaa epäpuhdasta ihoa ja soveltuu niin ikään finnialueiden hoitoon. Myös Risiiniöljyllä voi hoitaa paikallisesti ärtynyttä ihoa.

Kuukautiskierto, ikä ja erilaiset elämäntilanteet vaikuttavat ihon kuntoon. Muistathan myös, että iho reagoi voimakkaasti mm. stressiin ja ravintoon. Huolehdi siis kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistasi ja voit nähdä vaikutuksia myös ihollasi!

Ihonhoitoterveisin,

Katja