Arganöljy – tuo kasviöljyjen aatelinen

DSC05549.jpg

Törmäsin viime viikolla eräässä ihonhoitoa käsittelevässä Facbook -ryhmässä kuvaan, jossa toisessa oli kuvattuna erittäin kuivat ja kauttaaltaan hilseilevät jalat, joiden hoidossa oli käytetty mm. kortisonivoidetta. Toisessa oli parantunut, hyvinvoiva iho, joka oli saatu aikaiseksi käyttämällä puhdasta Arganöljyä sekä pihkavoidetta. Viime viikolla ystäväni kävi hankkimassa meiltä Arganöljyä ison haavan arpien hoitoon. Kosmetiikkaosastolla törmää jatkuvasti tuotteisiin, joissa on käytetty Arganöljyä. Miksi Arganöljy on niin suosittu raaka-aine ihon -ja hiustenhoidossa?

Marokosta peräisin oleva Arganöljy on jo vuosisatojen ajan ollut osana Välimeren alueen ihonhoitorutiineja ja nykyisin se tunnetaan ravinnerikkaana kauneusöljynä maailmanlaajuisesti. Arganin sisältämät välttämättömät rasvahapot sekä E-vitamiini toimivat tehoaineina kuivan ja ärtyneen ihon hoidossa. Öljy myös pehmentää ihoa ja parantaa sen elastisuutta, jonka vuoksi Arganöljyllä on sanottu olevan anti-age vaikutuksia.

Arganöljyä voi siis käyttää sellaisenaan kasvojen ja vartalon ihon sekä hiusten hoitoon. Tässä myös pari muuta vinkkiä:

  • Lisää pieni määrä öljyä kylpyveteen tai vartalovoiteen joukkoon pehmittääksesi ihoa

  • Ravitse hiuksia Arganöljyllä. Sivele öljyä kuivaan hiuspohjaan ja suojaa hiukset pyyhkeellä. Nuku öljy hauteen kanssa ja pese hiukset aamulla. Voit laittaa öljyä myös pienen määrän hoitamaan kuivia hiuslatvoja.

  • Hoida öljyllä raskausarpia tai muuta tuoretta arpikudosta

  • Kokeile Arganöljyä myös auringon rasittamalle / polttamalle iholle

Naturadon 100% luomu Arganöljy 18,90€. 

Kauneusterveisin,

Katja